Terug naar overzicht

Elke organisatie bezit waardevolle data die niet in de openbaarheid mag komen of door hackers mag worden gestolen. Om de beveiliging daarvan te garanderen zijn technische maatregelen genomen met behulp van firewalls, virusscanners en malwarefilters. Deze tools doen wat ze beloven, maar hackers zijn onvoorspelbaar én er worden dagelijks nieuwe kwetsbaarheden ontdekt in gebruikte hard- en software. Het is belangrijk dat je regelmatig controleert of jouw IT-infrastructuur nog voldoende veilig is.

Een Security Test is een vorm van ethisch hacken waarbij hack pogingen worden gesimuleerd om kwetsbaarheden bloot te leggen, zodat duidelijk wordt welke onderdelen verbeterd dienen te worden. Vaak vinden deze tests plaats in de vorm van interne en externe pentests, maar ook middels social engineering én phishing. Het is dé methode om te onderzoeken waar mogelijke kwetsbaarheden zich bevinden en hoe hier misbruik van gemaakt kan worden.

Belangrijkste doelen van een Security Test zijn dan ook: het identificeren en classificeren van zwakke plekken in de beveiliging, het voorkomen van extra kosten veroorzaakt door downtime, het voldoen aan certificerings- en compliancy eisen van o.a. ISO-27001, NEN-7510 en de AVG en het beoordelen van beveiligingsinvesteringen.

We organiseren op donderdag 8 november een Security Test Seminar:
Tijdens dit seminar doorlopen we de meest voorkomende kwetsbaarheden waarvan we zien dat deze momenteel door hackers zowel technisch als via social engineering worden uitgebuit. Verdedigingen zijn eenvoudig, maar je hebt eerst de kennis nodig en dat is waar het bij dit seminar om draait... om je de kennis te geven om je bescherming beter voor te bereiden.

Onderwerpen

• Een samenvatting van de meest voorkomende interne en externe aanvallen
• Live demonstraties van technieken die worden gebruikt door hackers
• Gedetailleerd stappenplan van mogelijke herstelmaatregelen
• Waarop moet je letten bij het ontwerpen en afnemen van penetratietestactiviteiten

Doelgroep

Het Security Test Seminar is bedoeld voor infrastructuur- en informatiebeveiligingsmanagers, webontwikkelaars, beveiligingsanalisten, IT-managers, CIO’s, managers, IT-professionals en security-specialisten binnen de organisatie.

Inschrijven kan via https://www.claranet.nl/events/security-test-seminar

Plaats reactie

1000 Resterende tekens